Az erdélyi - székely konyha gyöngyszemei

Lukec receptjei

Lukec receptjei

Lencsefőzelék egyszerűen | Nosalty

2018. június 29. - Luka Levente

A LENCSE jobb, mint a borsó és a bab, mégis általában csak szilveszterkor, újévkor esszük. A lencsében nem kevés A-vitamin, B1-, B2-, B9-, B11-vitamin, kalcium, foszfor, folsav, magnézium, kálium, cink és vas található. A tápláló hüvelyesben rejlő nagy mennyiségű fehérje (kb. 28%) könnyen emészthető a szervezet számára, 10 dkg lencsében másfélszer több fehérje van, mint a marhahúsban. De meg kell említenünk jelentős rosttartalmát (100 g-ból 3-4 g) is, ami akkor a legnagyobb, ha nincs lehéjazva. Magas a szénhidrát tartalma, de mivel a glikémiás indexe alacsony, így lassan szívódik fel belőle a szénhidrát, tehát bátran fogyaszthatják a cukorbetegek is, illetve a fogyókúrába is jól beilleszthető.

A lencse 12 jótékony hatása:

  • javítja a májfunkciót
  • jót tesz a szemnek
  • nyugtat
  • magas folsav tartalma miatt terhesség esetén kiemelten ajánlott a fogyasztása - a magzat fejlődését támogatja
  • jó hatással van az anyagcserére, szuper étel székrekedésre
  • segít stabilizálni a vérnyomást
  • csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát
  • segíti a vércukorértékek kordában tartását
  • a változókor tüneteit csökkenti
  • fokozza a férfiak termékenységét
  • segíti a hajnövekedést
  • támogatja a sebgyógyulást

A videó a Nosalty.hu tulajdona.

A bejegyzés trackback címe:

https://llevix.blog.hu/api/trackback/id/tr8714083223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása